Технологія зволоження врожаю
Зберігання овочів в даний час здійснюється в двох типах сховищ: ті що дісталися у спадок напівзруйнованими; з бетонних блоків і новозбудованих; ангарного типу з металу з подальшим нанесенням теплоізоляційного поліуретанового шару або у квадратних сховищах з сендвіч-панелей. У старих сховищах простіше підтримувати необхідну для зберігання температуру взимку, але є два суттєвих недоліки.
Слабка теплоізоляція даху сприяє утворенню в холодну погоду конденсату на стелі, і подальша крапель знижує збереження продукції, будучи причиною прискорення процесу розвитку хвороб. Наявність колон не дозволяє ефективно використовувати сучасну техніку при завантаженні продукції в сховище, так як при перестановці завантажувача зупиняється весь ланцюжок збирання. Для отримання оптимального співвідношення ціни і якості важливим фактором значного підвищення збереження продукції є надійна система вентиляції.