top of page

Теорія зволоження

Зволоження - це плюс, особливо з економічної точки зору. Правильне використання зволоження повітря при зберіганні картоплі, овочів і фруктів може збільшити дохід. З фінансової точки зору принцип простий - чим більше якісної продукції ви отримуєте з можливостей сховища - тим більший ваш прибуток.

Продукція - біологічна речовина, яка виділяє тепло в процесі дихання. Важливо усувати це тепло, охолоджуючи продукт, щоб уповільнити біологічні процеси і зберегти високу якість зберігаємого продукту  якомога далі. Однак процес охолодження, хоч і є необхідним, але може викликати найбільші втрати у вазі і якості продукту. Не важливо, яким чином охолоджується сховище: холодильним обладнанням, або ж зовнішнім повітрям, зберігаємий продукт завжди висушується в процесі зниження температури.

humi_15-650x576.jpg

Причина такого явища в тому, що холодне повітря лиш частково насичене водою, і воно може забирати додаткову воду в формі водного випаровування. Вода, яка випаровується через пори продукції в процесі дихання, потім виноситься зі сховища циркулюємим повітрям під час охолодження, що в результаті призводить до втрати продукції в вазі. Вода «губиться» або при конденсації на випарниках (холодильниках) в процесі охолодження, або забирається разом з теплим повітрям через випускні заслінки при вентилюванні зовнішнім повітрям. Наша мета - звести кількість «втрат» води до мінімуму і таким чином зберегти «гроші в доглянутому продукті».

hum_01.jpg
hum_02.jpg

Ми розробили системи зволоження, які працюють без утворення крапель води. Вода випаровується крізь хрестоподібні пори спеціальної панелі, яка безперервно насичується водою, в той час як повітря проходить крізь її унікальну структуру. Наш принцип - насичувати повітря тільки достатньою кількістю води, яка може випаруватися. При такому способі зволоження виключається потрапляння водних крапель в сховище з продукцією, що значно знижує ризик захворювання хворобами, що виникають при надлишку вологи.

Якій продукції зволоження йде на користь?

Система зволоження сприятливо діє на продукцію, яка вимагає високого рівня вологості, особливо скорочує розм'якшення продукту і втрати у вазі. Це стосується в основному механічно пошкодженої картоплі, моркви, коренеплодів і яблук, спеціальні стадії біологічного зберігання яких повинні бути забезпечені. Наші контрольні системи дозволяють налаштувати специфічні режими, які сприяють успішному зберіганню.

logo-removebg-preview.png
bottom of page